kynangluahong.com

Vrøvleri og sjove ord blandet med strø tanker og viden

De fleste virksomhedsejere kender problemet og bekymringen når en faktura ikke bliver betalt. Det giver en kilden og bekymring i maven. Likviditeten i virksomheden kan blive ødelagt når regningen ikke bliver betalt. Da de fleste har deres firma som levebrød kan det i sidste instans betyde at de mister både hus og bil når deres regninger ikke bliver betalt.

Når man udsender en faktura og den ikke bliver betalt er rykkerproceduren en længerevarende proces. Du skal indledningsvis først rykke 1-2 gange og varsle med inkasso inden du kan sende sagen videre, så er der herefter en måned. Når sagen er overgivet til inkasso kan der gå op imod en måned ekstra før denne del af sagen er afsluttet. Har kunden stadig ikke betalt sin faktura kan det blive nødvendigt at udtage stævning. Der kan herefter gå en op til 6 måneder før at sagen kommer for retten. Når sagen er kommet for retten, og du forhåbentlig vinder sagen, må der maksimalt gå 14 dage før der er modtaget betaling. Er betaling ikke modtaget efter de 14 dage må man få fogeden ud for at hente værdier tilsvarende den værdi som fakturaen omhandler. Så alt i alt kan der gå op imod et år fra du udsteder fakturaen til du har modtaget betaling.

Du kan komme udover denne bekymring som virksomhedsejer ved at forsikre dine fakturaer. Det fungerer på denne måde at du samarbejder med et finansieringsselskab eller inkassoselskab. De forsikrer så din faktura mod en procentsats af værdien. Så hvis din kunde ikke betaler fakturaen til tiden så modtager du pengene fra det selskab du har indgået aftale med. De sørger så for få pengene fra din kunde.  Du kan dog stadig risikere at skulle i retten i forbindelse med en ubetalt faktura, hvis kunden fortsat gør indsigelse, men den store forskel fra ovennævnte eksempel er at du har modtaget dine penge. Det betyder at i stedet for at vente op imod et år før du får din betaling skal du maksimalt vente 1-2 måneder. Prisen på denne ydelse er typisk 2-3 procent af fakturaen og er godt givet ud hvis du er sårbar overfor ubetalte regninger. De 2-3 % er godt givet ud for den ro det giver i maven at vide at du altid er sikret dine penge.

Du kan læse mere om hvordan du skriver en faktura i et fakturaprogram, der er faktisk en del ting du skal huske for at din faktura holder sig inde for lovens rammer.

No Comments :(